Prihvatna stanica Gerontološkog centra otvorena za sve koji nemaju krov nad glavom

Beskućnik; Foto: Pixabay
Beskućnik; Foto: Pixabay

Na pragu još jedne ledene noći, Prihvatna stanica spremna je da primi Nišlije bez doma, izjavio je direktor Gerontološkog centra Niš, gostujući u Jutarnjem programu Niške televizije, Milan Stevanović.

Svake zime Gerontološki centar privremeno zbrine na desetine beskućnika koji dane provode na niškim ulicama.

“Ukoliko se temperatura spusti ispod nule i javi se potreba, u funkciju stavljaju i dodatni ležajevi, jer je smeštajni kapacitet Prihvatne stanice 30 ležajeva”, dodaje Stevanović.

U Prihvatnoj stanici pri niškom Gerontološkom centru koja pruža smeštaj i obroke socijalnim slučajevima koji nemaju krov nad glavom, ovih dana boravi sedmoro ljudi.

Dogradnja Gerontološkog centra u Nišu

Gerontološki centar u Nišu
Gerontološki centar u Nišu

“Namera nam je da u budućnosti dislociramo Prihvatnu stanicu kako bi korisnici imali bolje uslove. U planu je i da dogradimo jedan sprat na zgradi starog dela Doma. Na taj način povećaćemo kapacitet ove ustanove za 50 mesta, a lista čekanja bi na taj način bila smanjena. Trenutno na smeštaj čeka njih desetoro”, kaže Stevanović.

Podsetimo, za dogradnju niškog Gerontološkog centra od 900 m2 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je 72 milion dinara, a radovi bi trebalo da krenu na proleće.

Global Digital Clinik