Podrška građana juga Srbije prema Radničkom vidljiva na svakom koraku

Stadion FK Radnički

Nakon 35 godina FK Radnički iz Niša se vraća na evropsku scenu. Očekivanja su velika uoči utakmice sa malteškom Gzirom Junajted, koja je zakazana za 21 sat, a redovi ispred biletarnice na Čairu su veliki već danima.

Ivica Tončev, predsednik kluba sa zamrznutom funkcijom, poziva sve navijače Radničkog da daju maksimalnu podršku klubu u ovoj istorijskoj utakmici.

Ivica Tončev; Foto: FK Radnički
Ivica Tončev; Foto: FK Radnički

“Na utakmici pokazaćemo zašto se fudbal igra na jugu Srbije – a to je zbog publike. Želim da pozovem sve kako bi zajednički podržali klub i pokazali koliko je fudbal značajan nama na jugu Srbije i koliko Niš voli svoj klub i uvek je uz njega”, istakao je Tončev.

On je zadovoljan zbog euforuje uoči utakmice koja je vidljiva na svakom koraku i što su građani prepoznali to da se klub vodi na pravi način, bez ličnih interesa, nego za ovaj grad i čitav jug Srbije.

“Podrška građana na jugu Srbije prema klubu uvek može da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu. Očekujem da se u utakmicama prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope pokažemo u najboljem svetlu. Igrom i zalaganjem u Ligi Evrope pokazaćemo da uspeh koji smo zabeležili u domaćem prvenstvu, osvajanjem trećeg mesta, nije splet srećnih okolnosti. Radnički postaje ozbiljan tim od koga protivnici strepe. Želim da naglasim da ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak, cilj je da u Evropi i ostanemo“, naglasio je Tončev.

Pročitajte i: Radnički spreman za istorijsku utakmicu: Redovi navijača ispred Čaira

Prvi čovek Radničkog istakao je da je svestan koliko je za Niš i jug Srbije značajno učešće Radničkog u evropskom takmičenju i očekuje pravi praznik sporta na Čairu.

“Siguran sam da će Radnički dati sve od sebe da dođe do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope”, jasan je Tončev.