Počele pripreme za rekonstrukciju Trga kralja Milana

Trg kralja Milana
Trg kralja Milana

Rekonstrukcija parka u ulici 7.juli koja se radi u sklopu rekonstrukcije centralnog Trga kralja Milana je u toku, ali su počele i pripreme za rekonstrukciju i samog trga.

Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, radovi se za sada odvijaju po planu, a rekonstrukcija samog trga bi u septembru trebalo da bude završena i on zasija u novom sjaju sa novim izgledom.

Ovih dana su obeležene i propale behaton ploče, kojih je više nego celih, pa je renoviranje i postavljanje granitnih ploča neophodno, naglašava pomoćnik gradonačelnika Milošević.

“Zemljani radovi u parku u ulici 7.juli se privode kraju i očekuje nas sada tamponiranje i popločavanje staza behaton pločama kako je i projektom planirano. U septembru će krenuti i radovi na samom trgu. Utvrđeno je da je materijal kojim će biti popločen trg u pripremi, a firme koje to rade imaju dovoljno kapaciteta da radove izvedu u obimu i kvalitetu koji je predviđen. Očekujemo da u septembru radovi na trgu krenu punim intenzitetom”, kaže Miloš Milošević.

Za sada su na centralnom gradskom trgu obeležene behaton ploče koje su za pet godina unazad propale.

“Kao što se može videti više od polovine pločica je stradalo pa i to jedan od dokaza da behaton ploče nisu adekvatan material za sam trg. Svuda u svetu se trgovi rade od granite i nema razloga da od istog materijala ne bude i Trg kralja Milana u Nišu”,zaključuje Milošević.

Pogledajte i kako bi to sve trebalo da izgleda

Evo kako će izgledati centar u Nišu: Pešačka zona, fontana, uređenje mosta (VIDEO)

Exe-Net