Pitali smo Nišlije: Da li biste se vakcinisali za 3000 dinara?

Pitali smo Nišlije: Da li biste se vakcinisali za 3000 dinara?

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da neće biti donošene “diskriminacione mere” za one koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa, ali da će se raditi na tome da se “nagrade ljudi koji su pokazali odgovornost” i da je doneta odluka da se “dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali”. On je najavio da će po 3.000 dinara dobiti svi koji su se vakcinisali zaključno sa krajem maja.

Vlada Srbije je vrlo brzo nakon njegove izjave, saopštila da na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19. Iz Vlade saopštavaju da će pravo prijave za 3.000 dinara imati građani stariji od 16. godina, a da je rok za prijavu 15.jun.

[irp]

Pitali smo Nišlije: Da li biste se vakcinisali za 3000 dinara?

“Jedva sam izvukao živu glavu, primio bih je i za džabe”, kaže jedan sugrađanin koji je prelažao koronu.

“Vakcina me ne interesuje”, kaže jedan Nišlija.

“Ne”, kratak je jedan sugrađanin.

“Primio sam odavno obe doze i bez ovih para”, ističe jedan Nišlija.

“Nikad, mislim da je štetna itekako, moj stav je da neću, mislim da ne treba da se prodamo za 3000 dinara”, smatra jedna mlađa sugrađanka.

“Bolje da daju te pare za lečenje bolesne dece, ja jesam za vakcinaciju ali je ovo suvišno”, ocenjuje jedna starija sugrađanka.

“Primila sam već u januaru, a i što da ne uzmemo novac”, ističe jedna Nišlijka.

Gotovo sve starosne populacije imale su slična mišljenja, osim jednog manjeg dela mlađih Nišlija sa kojima smo razgovarali a koji ne žele da prime vakcinu ni za kakve pare, jer u vakcine nemaju poverenje.