Vučić: Dodatna pomoć od 3.000 dinara za one koji su vakcinisani

vučić
Foto: Prtsc Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti donošene “diskriminacione mere” za one koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa, ali da će se raditi na tome da se “nagrade ljudi koji su pokazali odgovornost” i da je doneta odluka da se “dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali”. On je najavio da će po 3.000 dinara dobiti svi koji su se vakcinisali zaključno sa krajem maja.

Vučić je gostujući na televiziji Pink izjavio da će osim pomoći od 30 evra, odnosno 50 evra za penzionere, oni koji su vakcinisani dobiti još po 3.000 dinara.

“Svi drugi sa više od 16 godina koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do 31. maja dobiće dodatnih 3.000 dinara od države. Očekujem da će se do kraja maja dostići brojka od tri miliona (vakcinisanih)”, kazao je Vučić.

On je rekao da “plaćeno bolovanje zbog korone neće imati oni koji se ne vakcinišu”.

Vučić je naveo da će državnu pomoć sutra dobiti penzioneri, prekosutra korisnici socijalne pomoći a da od 13. maja ide isplata za sve ostale koji su se prijavili.

On je rekao da se do sada za pomoć države prijavilo 3.150.000 gradjana, što je uz penzionere i primaoce socijalne pomoći kojih ima 1,9 miliona više od pet miliona ljudi.

Izvor: Beta