Vlada Srbije prihvatila Vučićevu inicijativu za novčanu pomoć vakcinisanim građanima

vlada srbije
Foto: Vlada Srbije

Vlada Srbije saopštila je da na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19. Iz Vlade saopštavaju da će pravo prijave za 3.000 dinara imati građani stariji od 16. godina, a da je rok za prijavu 15.jun.

Iz Vlade Srbije saopštavaju da na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a da će građani u narednim danima biti informisani o tome na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

[irp]

“Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara”, saopštavaju iz Vlade Srbije.

Dodaju da će rok za prijavu biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

“Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V”, navode iz Vlade.

Iz Vlade još jednom apeluju na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

“Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa”, konstatuju iz Vlade Srbije.

Podsetimo, gostujujući na TV Pink jutros je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da neće biti donošene “diskriminacione mere” za one koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa, ali da će se raditi na tome da se “nagrade ljudi koji su pokazali odgovornost” i da je doneta odluka da se “dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali”. On je najavio da će po 3.000 dinara dobiti svi koji su se vakcinisali zaključno sa krajem maja.