Patuljci i vile donose “LETO” premijerno u NKC-u

Za sve one koji su se zapitali da li će “LETA” biti ove godine – javljamo da će se ono odigrati na velikoj sceni Niškog kulturnog centra, u sredu, 14. juna od 19 sati.

Predstava Patuljci i vile – LETO premijerno će biti izvedena pred niškom publikom, a gledaoci svoje karte mogu nabaviti od petka 9. juna u knjižari Branko Miljković (Bul. Dr Zorana Djindjića 37, preko puta Gradske bolnice) ili na dan premijere, u Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb), po ceni od 500 dinara.

Karte se takođe mogu i rezervisati, na broj telefona 018 538 255.

Predstava “Patuljci i vile – LETO” rađena je po istoimenoj knjizi epske fanastike i slovenske mitologije Miloša Petkovića. Režiju potpisuje Miloš Cvetković, dramatizaciju, koautorski Miloš Petković i Petra Nešić, koreograf je Danica Ničić, dok su za scenografiju i kostime zaduženi Dragana Breza i Dušan Stanković.

Nakon što su vila Gaja Brezana i patulj-čarobnjak Barbut Riđobradi spasili Proleće, i naselili se u Javorovo, veliki požar je izbio nadomak Vilin šume i pred njima je novi izazov, da izbave prirodu iz opasnosti. “LETO” je nastavak dečje priče “Patuljci i vile – PROLEĆE” i borbe protiv strašne veštice More. A autorski tim veruje da je ova vest obradovala sve one koji su imali prilike da odgledaju “PROLEĆE”, ali i isto tako, da će u novim avanturama ovih junaka uživati i oni koji budu bez tog predznanja došli.

Kroz bajkoviti svet vodi vas glumačka ekipa koju čine Stefan Spira Nikolić, Andjela Andrijević, Mirjana Milenković, Nina Aritonović, Igor Ivanovski, Nikola Stančulj, Petra Nešić i Jovana Živanović i plesački tim Contra Dance studija Anja Tonsa Milovanović, Atina Vasović, Nikita Kostić, Miona Macić, Željko Tasić i Elvin Ramadani.