Humanitarna akcija ,,Licitiraj na keju”

humanitarna licitacija

Studentska Asocijacija NOVA i Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Nišu, organizuju, sedmu po redu, humanitarnu licitaciju na Amfiteatru nišavskog keja. Licitacija će se održati u četvrtak, 22. juna, sa početkom u 18h.

Licitacija je koncipirana tako da se kao predmet licitacije mogu pronaći dresovi, oprema i rekviziti poznatih sportista, vaučeri različitih proizvoda i usluga i paketi iznenađenja. Svi učesnici se uz pomoć svojih brojeva nadmeću i najveća pobeda pobeđuju u konkretnom nadmetanju. Do sada je pomoću ove akcije prikupljeno preko 1.000.000 dinara i ostvarena je saradnja sa preko 200 partnera koji su pružili podršku događaju.

Ove godine, sredstva se prikupljaju za Martina Lava Nikolića. Martin boluje od Schinzel Giedion sindroma. Ima 15 meseci i jedino je dete u našoj zemlji i regionu sa ovim sindromom, a u svetu ih ima svega pedesetak. Sindrom Schinzel Giedion prouzrokuje epilepsiju i usporen razvoj, ali i probleme sa bubrezima, kostima, srcem, plućima,
hranjenjem, imunitetom. Martinu su sredstva potrebna za fizikalne terapije i rehabilitaciju, kao i odgovarajuća pomagala i uređaji da bi se usporio progres bolesti, očuvalo zdravlje i život kako bi mogao da ode na lečenje u Kanadu kada lek bude spreman.

,,Humanitarna akcija ,,Licitiraj na keju” se tradicionalno organizuje sedmi put. Ovo je jedan od događaja koji u najboljem svetlu predstavlja današnju omladinu, koje ne samo da radi na ličnom razvoju i akademskom uzdizanju, već pokazuje osnovne ljudske osobine, kao što su humanost i empatija. Tim studenata je u prethodnom periodu vredno radio na organizaciji licitacije. Energija, entuzijazam i posvećenost svakog člana tima je doveo do toga da
ovogodišnja licitacija dostigne nov nivo ozbiljnosti događaja.”, istakla je Anđela Durmiševič, potpredsenica Studentskog parlamenta.

Pozivaju se sve nišlije, privrednici grada, studenti, profesori i svi ljudi dobre volje da dođu na Amfi u četvrtak, 22. juna, sa početkom u 18h i pokažu humanost za malog Martina.

Ovo je sedma godina, kako se uspešno sprovodi akcija, a više informacija možete saznati putem Instagram stranice: https://www.instagram.com/studentska_asocijacija_nova