Opozicija: Vlast ustuknula pred Nišlijama

aerodrom
Foto: Davorin Dinić

Opozicione stranke i pokreti u Nišu, koje se protive predaji aerodroma „Konstantin Veliki“ na upravljanje državi, ocenili su danas u zajedničkom saopštenju da su građani postigli prvu pobedu i da je, kako se navodi, „bahata i nesposobna naprednjačka vlast“ odložila sednicu lokalnog parlamenta zato što se uplašila masovnog protesta građana.

Prva pobeda nad režimom

„To je prva pobeda građana nad režimom koji je, suočen sa odlučnim otporom naroda, odlučio da potegne svoj najjači adut – Aleksandra Vučića. On bi trebalo da Nišlije ubedi da je sprečavanje razvoja niškog aerodroma u njihovom interesu i da objasni svoju skandaloznu izjavu da razvoj niškog aerodroma nije dobar jer smanjuje kapacitete beogradskog“, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su zajednički potpisali Demokratska stranka, Pokret „Dosta je bilo“, Pokret „Dveri“, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za Preokret.

Opozicioni pokreti i stranke su upozorile da borba za interese Niša i putnika nije gotova i da samo upornost i odlučnost da se ide do kraja mogu zaustaviti vlast u, kako su ocenili, „naopakoj nameri“ da nanese štetu Nišu i svim građanima koji žele da koriste usluge niškog aerodroma po manjim cenama prilagođenim teškom životu u Srbiji.

Opozicija je navela da naprednjačka vlada nikad nije objavila ugovore o „Er Srbiji“ i koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ i da postoje svi razlozi za sumnju da je javni interes podređen ekstraprofitu koji bi neko trebalo da stekne iz tih tajnih ugovora.

Opozicija u borbi za očuvanje i razvoj niškog aerodroma

„Naprednjačka vlast ne samo što nije sposobna da sačuva domaće kompanije koje dobro posluju, nego svojim pogubnim odlukama direktno guši njihov razvoj u korist privatnih džepova. Opozicija će nastaviti zajedničku borbu za očuvanje i razvoj niškog aerodroma svim demokratskim sredstvima“, dodaje se u saopštenju.

Saopštenje potpisuju:

Demokratska stranka

Dosta je bilo

Dveri

Levica Srbije

Narodna stranka

Niška inicijativa

Nova stranka

Pokret slobodnih građana

Pokret za Preokret