Od danas vakcinacija i u tržnim centrima u Nišu

vakcinacija u tržnim centrima

Vakcinacija u tržnim centrima od danas će se obavljati i u Nišu, navedeno je na zvaničnoj stranici gradonačelnice Sotirovski.

Kako je najavljeno vakcinacija će se obavljati u Tržnom centru „Forum“ od 10.00 do 18.00 časova i Tržnom centru „Delta Planet“ od 10.00 do 19.00 časova.

Punkt za vakcinaciju u „Forumu“ nalaziće se u centralnom delu na drugom spratu. U „Delta Planetu“ punkt se nalazi na ulazu u taj tržni centar.

“Pozivam sve sugrađane da se vakcinišu. Vakcinacijom štitimo svoje i zdravlje drugih i na korak smo do imunizacije većine stanovnika Niša i kolektivnog imuniteta”, napisala je Sotirovski na svojoj Facebook stranici.

Podsetimo, prvu dozu vakcine do sada je primilo preko 90.800 ljudi sa područja grada Niša. To je oko 45 odsto ukupnog broja punoletnih stanovnika.

Obe doze primilo je oko 70.700. To je oko 35 odsto ukupnog broja stanovnika, rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Jerkan je rekao da je osnovni cilj zdravstvenih radnika da u Nišu prvu dozu vakcine primi 110.000 do 115.000 građana, a da 90.000 bude revakcinisano.

“S tim brojkama stigli bismo do 55 – 60 odsto vakcinisanih i do kolektivnog imuniteta. Zbog odbrambenog mehanizma, virus ne bi imao snagu da se širi. Tako bismo imali stabilnu epidemilošku situaciju”, rekao je Jerkan.

Global Digital Clinik