Počela isplata za Program “Moja prva plata”

nacionalna služba za zapošljavanje

Počela je isplata novčane naknade za april za korisnike Programa “Moja prva plata”, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje(NZS). Iz NSZ-a pozivaju poslodavce da do 10. maja dostave izveštaj za prethodni mesec o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali. Podsetimo, program “Moja prva plata”, ima za cilj podsticanje zapošljavanja mladih.

U saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) navode da je neophodno da poslodavci dostave izveštaj o prisutnosti na radnom mestu nezaposlenih, angažovanih po tom programu, s obzirom na to da predstavlja osnovu za isplatu naknade, navodi se u saopštenju.

  Sajam zapošljavanja i Sajam obrazovanja u Nišu: Više od 100 slobodnih radnih mesta

Dodaju da Program “Moja prva plata” podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla.

Inače, Program traje devet meseci, njegova primena počela je decembra prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora – 85 odsto i kod poslodavaca iz javnog sektora – 15 odsto.