Krizni štab: Od sutra kafići i restorani i u zatvorenom

krizni štab

Od sutra će ugostiteljski objekti moći da rade i u zatvorenom prostoru, uz poštovanje svih epidemioloških mera, odlučio je na sednici Krizni štab.

Kako je rekao član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović, od sutra će kafići i restorani moći da rade i u zatvorenom prostoru pod uslovom da poštuju sve epidemiološke mere, da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva, i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa. Takođe, radno vreme ograničeno je do 22 sata.

Noćni klubovi i dalje ostaju zatvoreni i na njihovo otvaranje, kako je rekao Tiodorović, sačekaće se dok se ne stekne kolektivni imunitet i dok ne padne broj slučajeva zaražavanja na ispod 100 dnevno.

Na sednici je doneta i odluka da svi građani Srbije koji žive u inostranstvu, a tamo su kompletno vackinisani, da mogu da uđu u Srbiju bez ograničenja. Tiodrović je kazao da neće imati karantin kao i da očekuje da i te zemlje imaju prema našoj recipročan odgovor.

Odluke o novom popuštanju mera , kako kaže, zavise od epidemiološke situacije ali i da li će ljudi poštovati postojeće mere.