Nišville Jazz Festival otvorio konkurs za 300 volontera

Volonteri Foto: Shime
Volonteri Foto: Shime

Nišville Jazz Festival i ove godine mladima iz regiona i šire pruža priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih kulturnih manifestacija i u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste leto.

„Prijavljivanje volontera je do 6. jula ove godine, a priliku da volontira kroz 11 dana festivala imaće 300 mladih“, kažu u Nišville organizaciji.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3.000 volontera, počev od 2010. godine.

U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz preko 120 različitih gradova zemlje i inostranstva. 2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos promociji i razvoju kulture.

Krajem 2013. je Krovna organizacije mladih Srbije ovaj volonterski program proglasila za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Ni izvođači nisu ostajali ravnodušni prema volonterima. Veliki broj domaćih i svetskih imena džez scene je upućivao pohvale. Mnoštvo medija, kako domaćih tako i stranih, prenosilo je volontersku priču festivala.

Naš istaknuti džez muzičar Miša Blam je jednom prilikom rekao da su volonteri sastavni deo vizit karte festivala.

Nišville jazz volonteri su postali prepoznatljiv brend aktivizma i solidarnosti, a vodeća podrška festivalu.

“Pozivamo sve zainteresovane volontere i volonterke iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji događaja i postanu deo velike muzičke manifestacije”, kažu u Nišville organizaciji.

Pčelica je zaštitni znak volontera

Volonterski tim biće podeljen na 12 sektora, od pomoćnika vođe tima, domaćina publike i muzičara, preko protokolnih programa pratećih manifestacija, doček VIP gostiju, do logistike, marketinga, pres konferencija i tehničke podrške. 

Kandidati moraju imati minimum 15 godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima.

Volontiranje na Nišvilu podrazumeva aktivizam od 02. do 13. avgusta 2018. godine, rad je organizovan smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije.

Konkurs će biti otvoren do 6. jula u ponoć.

Prijavljivanje se vrši pomoću online platforme koja se nalazi na sledećem linku: http://volunteers.nisville.com/#/rs

Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti e-mailom na adresu: volunteers@nisville.com

Global Digital Clinik