Radnici u Nišu od sada protestuju utorkom bez boraca

Radnici u Nišu od sada protestuju utorkom bez boraca
Radnici u Nišu od sada protestuju utorkom bez boraca; Foto: Naissus Info

Bivši radnici propalih društvenih niških firmi više neće protestovati petkom, već svakog utorka bez podrške boraca rata 1999. godine, rekao je za portal Naissus Info predstavnik radnika Žarko Đorđević.

“Termin protesta smo promenili jer su borci iz rata 1999. godine počeli da protestuju petkom i imaju svoje zahteve, a mi želimo da se fokusiramo samo na naše probleme. Naš isključivi zahtev je isplata zaostalih plata”, dodao je Đorđević.

On je okupljenim radnicima ispred Gradske kuće u Nišu rekao da su u toku dogovori oko novog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić.

“Dobili smo danas informaciju da je većnik Mihajlo Zdrvković razgovarao sa Milošem Popovićem, šefom kabineta premijerke Ane Brnabić i da svakog dana očekujemo poziv za nastavak pregovora koji smo započeli pre 15 dana”, kaže predstavnik radnika Žarko Đorđević.

Protest radnika ispred Gradske kuće u Nišu
Protest radnika ispred Gradske kuće u Nišu; Foto: Naissus Info

Đorđević je istako da Vlada trenutno razmišlja kako će tačno izgledati model isplate zaostalih zarada.

“Na prethodnom sastanku koji smo imali sa premijerkom rečeno nam je da je Vladi problem kako će nazvati isplatu naših zaostalih plata. Mi ćemo da budemo model za isplatu plata drugim radnicima u Srbiji i ne smeju da pogreše”, objasnio je Đorđević.

Podsetimo, oko 9 hiljada radnika nekadašnjih industrijskih giganata u Nišu potreažuje svoje zaostale zarade, a pojedini od njih zahtevaju isplatu preko 100 plata.

Global Digital Clinik