Nišlija Mladen Mitrović deo kombinovanog intenzivnog programa održanog u Miren Krasu

Nišlija Mladen Mitrović, inače student doktorskih studija na Univerzitetu na Primorskom, bio je deo programa “Blended Intensive Programme Kras 2024”, koji je organizovo Fakultet za turističke studije – Turistica, Univerziteta na Primorskom u Sloveniji, a koji je podržan od strane Erasmus i programa EU.

“Ovaj program nije bio samo običan akademski događaj, već pravo putovanje kroz svet turizma, održivog razvoja i preduzetništva, posebno fokusirano na izazove koji se javljaju u ruralnim područjima. Lokacija na kojoj se odvijao program, Temnica na Krasu, pružila nam je inspirativno okruženje koje je dodatno obogatilo naše iskustvo” – ističe Mladen Mitrović, Nišlija, inače student doktorskih studija na Univerzitetu Primorska.

On dodaje i da je program bio posebno koncipiran.

“Program je bio dinamičan i raznovrstan, obuhvatajući predavanja na teme poput održivog razvoja, inovacija, preduzetništva, u kontekstu turizma. Ali ono što je posebno bilo dragoceno jeste što smo svoje teorijsko znanje mogli da primenimo na terenu. Posete lokalnim turističkim destinacijama i interakcija sa lokalnom zajednicom omogućile su nam da steknemo praktično iskustvo i da dublje razumemo kompleksnost izazova sa kojima se ruralna područja suočavaju”, naveo je Mitrović

Mladen ističe svoju zahvlanost i mentor profesoru Dejanu Križaju i njegovom timu.

Global Digital Clinik