Grčki bend “Strafi” i Polarni fazani u AKC Fuzz

U subotu će u AKC FUZZ sa početkom od 21 sat nastupiti punk-rock bend iz Grčke Strafi i lokalna podrška Polarni Fazani.

Kako saopštavaju organizatori ulaz će biti otvoren od 21 sat, a cena karte je 400 dinara u pretprodaji u Komitet Pivari dok će na ulazu koštati 600 dinara.

Pank-rok bend po imenu Strafi (Στραφι) iz Grčke je formiran 2017. godine. Prvu ploču su izdali 2018. (Strafi –S/T), a drugu 2020. godine (Strafi – Paradomenoi sti giorti ), inače obe ploče u vinilnoj fizičkoj formi.

“Odsvirali smo više od 100 nastupa širom Grčke u skvotovima i klubovima, a prošle godine smo imali 2 nastupa u Severnoj Makedoniji i Bugarskoj. Sviramo melodičan pank rok, a tekstovi su napisani na grčkom”, navode iz grčkog benda.

“Polarni fazani” za sebe kažu da su antifašisti i da pevaju o svojim unutrašnjim borbama i društvenom mraku oko njih, i da pevaju iz srca.

“Dolazimo iz pank priče, sa povremenim uplivima u hardcore, metal čak i ska.
Kao što kažemo u svojoj pesmi : “Stara škola, nova škola, razredi ne biram!” (Meraklijski Hardkor), tekstovi su nam “po nišlijski” i zajebantsko angažovani”, navode iz benda.

Polarni fazani nastali su 1994. godine tako da ove godine slave 30-ti rođendan.
Do sada su objavili četiri albuma i nekoliko singlova. Za poslednja dva singla kažu da su hteli da pokažu ko su i odakle dolaze.

Global Digital Clinik