Niška teniserka osvojila šampionsku titulu na turneji u Makedoniji

Ema na turniru u Skoplju; Foto: TAŽ

Niške teniserka Emilija Zdravković je tokom proteklog vikenda završila učešće na međunarodnim turnirima u Makedoniji. Reč je o turnirima u konkurenciji teniserki do 14 godina iz serije Tennis Europe.

Sa makedonske turneje se vratila sa 4 odličja

Ema je tokom dve nedelje uspela da odigra četiri finala i to dva u singlu i dva u dublu.

Na poslednjem turniru u Skoplju je osvojila šampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji, a vicešampionsku u paru sa Ivom Kuzmanoskom iz Makedonije.

Ema je u finalu bila bolja od Ameli Smejkalove iz Češke sa 2:1 (5/7, 6/4, 7/6). Niška teniserka je do finala stigla bez izgubljenog seta.

Pre ovog turnira Ema je igrala Bitola OPEN 2018 gde je uspela da stigne do šampionske titule u dublu, a vicešampionske u singlu.

Ema i Tijana u Bitoli sa šampionskom titulom u dublu, Foto: TAŽ
Ema i Tijana u Bitoli sa šampionskom titulom u dublu, Foto: TAŽ

Igrala je u paru sa Tijanom Sretenović i u finalu su bile bolje od para iz Makedonije Stefanija Kirovska/Iva Kuzmanoska sa 2:1. A u finalu singla je niška teniserka izgubila od dubl partnerke Tijane sa 2:0 (6/4, 7/5).

“Moram biti zadovoljna, igrala sam četiri finala na dva turnira i to u sjajnom ritmu, uz malo sreće sam mogla sva četiri da dobijem. Okrećem se novim turnirima i nadam se da će mi doneti još odličja”, rekla je Ema Zdravković koja je inače teniserka niške akademije Živković.

Nišku teniserku već tokom ove nedelje očekuje učešće na još jednom TENNIS EUROPE turniru, na redu je Čačak OPEN 2018.