Besplatne radionice za lakše zaposlenje mladih iz Niša

Besplatne radionice za mlade u Nišu; Foto: Coca Cola HBC Srbija
Besplatne radionice za mlade u Nišu; Foto: Coca Cola HBC Srbija

Mladi iz Niša imaće priliku da od 13. do 15. juna učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne za buduće zaposlenje.

Radionice će održati sertifikovani predavači u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš, Pariske komune bb od 9 do 17 časova, u okviru nacionanog programa Coca-Cola podrška mladima, koji se sprovodi već drugu godinu zaredom, u saradnji sa  Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om. 

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na ovom linku.  

„Nakon prošlogodišnjih radionica koje smo organizovali za više od 700 mladih, više od 100 mladih je našlo zaposlenje i to nas je motivisalo da ove godine organizujemo program za više od 1000 polaznika. Znamo da mladima nedostaju praktične veštine i saveti koji će im koristiti na budućim pozicijama i mi smo odlučili da podržimo upravo one koji će jednog dana uobličavati budućnost našeg društva“, smatra Jovana Paljić lider ovog projekta. 

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu, a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke.

Polaznici uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla. 

Nakon Novog Sada,Vranja, Šapca, Užica, Jagodine, Zaječara i Niša radionice se tokom  juna održavajui u Kikindi, Novom Pazaru, Valjevu, Čačku, Subotici i Kruševcu.