Niška Banja: U julu 123 turista više nego u junu

niška banja
Foto: GO Niška Banja

Niška Banja je u julu imala 134 turista, što je za 123 više nego u junu, kada je imala svega 11 turista.

Prema podacima Zavoda za statistiku Niška Banja u julu beleži rast turista. Većina turista došla je iz Srbije, dok je iz inostranstva bilo njih 13. Vrnjačka banja je na vrhu liste sa 38649 turista, a odmah za njom je Sokobanja koju je posetilo 21052 turista.

Turistički promet u julu 2020. godine bio je očekivano manji u odnosu na prethodnu godinu. “U Republici Srbiji u julu 2020. godine, u odnosu na jul 2019. godine, broj dolazaka turista manji je za 50,5%. Broj noćenja manji za 35,9%”, kažu iz Zavoda.

Sokobanja najbrže rastuća turistička destinacija u zemlji

Ona je ostvarila rast od  25 odsto u broju noćenja u odnosu na jul prošle godine. Smeštajni kapaciteti u ovoj banji bukirani su do novembra.

Kako je rekao ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, u julu je ostvareno 116.000 noćenja. To je rast od 25 odsto u broju noćenja u toj banji u odnosu na isti mesec prošle godine.

Sokobanja je i prva po broju iskorišćenih vaučera. Prosečno beleži pet noćenja, što je dvostruko više od proseka u zemlji, rekao je Ljajić, dodavši da je ova banja najbrže rastuća destinacija u zemlji.

Pogledajte i ostale destinacije u zemlji koje su postale popularne ovog leta.

Destinacije u Srbiji koje su postale poznate zahvaljujući koroni

Global Digital Clinik