Nemanja Tadić: Sportista koji se okrenuo poljoprivredi i uzgajanju konoplje

Nemanja Tadić
Izvor: Facebook. Autor fotografije: Aleksandar Stojković

Nemanja Tadić, 25- godišnji paraolimpijac, plivač i atletičar, odrastao je u Čokotu kod Niša. U pauzi od sportskih takmičenja, uzrokovane korona virusom, počeo je da se bavi uzgajanjem industrijske konoplje.

Neporažena galija kako sebe naziva je pravi opis ovog mladog sportiste, koji se kroz život borio sa mnogim poteškoćama, ali nikad nije odustao. Sa sedam godina, pobedio je koštani kancer, zbog kojeg je ostao bez noge. Započeo je sportsku karijeru 2009. godine, i od tada svojom motivacijom služi kao primer mnogima. Nemanja Tadić u svojoj sportskoj karijeri beleži uspehe u plivanju i skoku u vis.

Odrastavši na selu, gde su se generacije njegovih predaka bavile poljoprivredom, Nemanja je i sam poželeo da započne nešto novo. “Imamo plan za ekonomski procvat juga Srbije”, pisao je on na svom Facebook profilu u julu. Tadić je, naime, sa svojim prijateljem i bratom počeo da uzgaja industrijsku konoplju na 2,5 hektara, koja ima široke primene u različitim industrijama.

Konoplja se najviše koristi u tekstilnoji farmaceutskoj industriji, a od njenog semena cedi se i ulje. “Sa ovom čudesnom biljkom vodimo bitku moji prijatelji, porodica i ja. Verujem u pobedu ali bez solidarnosti i empatije mojih prijatelja ne bih mogao da maknem. Hvala vam,idemo dalje”, piše Nemanja.

Promo spot 💚💪🤝

Publicerat av Nemanja Tadic Tisdag 18 augusti 2020

Global Digital Clinik