Mladić koji je šetao nag u niškom parku odveden u psihijatrijsku bolnicu

park kod gradske kuće
Beskućnik u Nišu koji spava na klupicama u parku na keju pored Nišave; Foto: Naissus Info

Beskućnik koji je mesecima spavao na klupama u centralnom niškom parku na keju pored Nišave odveden je juče, u pratnji policije na lečenje u specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

Prema rečima Nišlija koji već mesec dana bruje o njemu na društvenim mrežama kažu da nije prvi put skidao odeću i šetao nag. Jednom su ga videli, kako kažu, i da je nekontrolisano vrištao i da su zbog toga pozvali policiju.

I sam beskućnik koji se novinaru portalu Naissus Info predstavio kao Nikola je potvrdio da ga je više puta privodila policija.

Bilo je pokušaja nadležnih socijalnih službi da ga vrate u Inđiju, ali on nije želeo.

Iako su socijalne službe u Nišu i Inđiji bile upoznate sa slučajem mladića koji je u Niš došao još tokom protekle zime, on je mesecima spavao na klupama u niškom parku, nedaleko od spomenika Šabanu Bajramoviću.

Zbog toga su mnogi prolaznici želeli da mu pomognu. Čak su sami kontaktirali nadležne službe i na Fejsbuku pokrenuli akciju prikupljanja hrane i odeće za njega, ali je mladić pomoć uporno odbijao.

Ustanovljeno je da je mladić iz Inđije i da u tom gradu žive njegov otac i brat, a da mu je majka, sa kojom je živeo, preminula.