Otvoren vrtić „Zeka“ u Medoševcu

Svečano otvoren vrtić
Svečano otvoren vrtić "Zeka"; Foto: Fondacija Novak Đoković

Mališani iz niškog naselja Medoševac dobili su prvi pravi vrtić u svojoj opštini zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đokovićvrednoj blizu 11,5 miliona dinara.

Novootvoreni vrtić „Zeka“ deo je Predškolske ustanove „Pčelica“ i trenutno ga pohađa oko 70 mališana uzrasta od tri do šest godina.

Fondacija Novak Đoković uložila 11,5 miliona dinara u adaptacijui rekonstrukciju niškog vrtića ; Foto: Fondacija Novak Đ.
Fondacija Novak Đoković uložila 11,5 miliona dinara u adaptacijui rekonstrukciju niškog vrtića ; Foto: Fondacija Novak Đ.

Prepoznavši problem nedostatka mesta u vrtićima u Nišu, Fondacija Novak Đoković uložila je sredstva u adaptaciju 250 kvadratnih metara stare zgrade Osnovne škole „Milan Rakić“ i time omogućila adekvatne uslove za rad sa decom.

„Pored rekonstrukcije objekta, donacija je obuhvatila i kompletno opremanje prostora nameštajem i didaktičkim materijalima, a donirali smo i obuke za vaspitače, koje sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju’’, rekla  je Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković.

Poznati srpski teniser je radove na vrtiću obišao u februaru prošle godine.

Đoković u Medoševcu; Foto: Fondacija Novak Đoković
Đoković u Medoševcu, februar 2017.; Foto: Fondacija Novak Đoković

Značaj ulaganja u objekat prepoznao je i Grad Niš, koji je je izdvojio sredstva za rekonstrukciju dotrajalog krova, dok je Gradska opština Crveni Krst pomogla oko izrade neophodne dokumentacije.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Niša Darko Bulatović, rukovodstvo Predškolske ustanove Pčelica i brojni gosti.

Inače, na listi čekanja za upis dece u niške vrtiće čeka oko 2.000 dece.

Podsetimo, Udruženje „Pravi korak“ je prijavilo ovaj projekat na konkurs Fondacije Novak Đoković.

Ugovore o adaptaciji stare zgrade Osnovne škole „Milan Rakić“ potpisali su predstavnici Fondacije Novak Đoković, Grada Niša i Predškolske ustanove „Pčelica“ u decembru 2016. godine.

Inače, NDF je rekonstruisala i izgradila 37 vrtića, pomogla više od 680 porodica i preko 20.000 dece. Do sada je otvorila i 12 Školica života i to u Deronjama, Jaloviku, Donjem Tovarniku, Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima i Šidu.