Beskućnik mesecima spava na klupi u Nišu, a sada se šeta nag po parku

Beskućnik na klupi u niškom parku; Foto: Mladen Stanić
Beskućnik na klupi u niškom parku; Foto: Mladen Stanić

Iako su Nišlije pre mesec dana pokrenule inicijativu da pomognu mladiću kojeg svakog jutra građani mogu videti kako spava na klupi u niškom parku, ovih dana grupa mladića ga je snimila kako se šeta go.

Printscreen Telegraf; Foto: telegraf.rs
Printscreen Telegraf; Foto: telegraf.rs

Policija i Hitna pomoć često intervenišu i sklanjaju ga iz parka kako ne bi uznemiravao sugrađane, međutim za nekoliko meseci koliko je u Nišu nije pravio druge incidente. On je i sam portalu Naissus Info potvrdio da ga je policija privodila više od 10 puta.

Prema rečima očevidaca, ovo nije prvi put da mladić skine odeću i šeta po parku.

Oni koji su razgovarali sa ovim nesrećnim momkom, koji je inače iz Inđije, kažu da je uvek bio dobroćudan, ali je svu hranu koju su mu donosili uglavnom odbijao.

 

U nadležnoj socijalnoj službi su našem portalu potvrdili da su upoznati sa slučajem ovog 35-godišnjeg mladića i da je u saradnji sa njim pokrenut postupak mehanizma socijalne zaštite, odnosno postupak da dobije lična dokumenata kako bi mogao da se vrati u Inđiju ili dobije smeštaj i pomoć u prihvatilištu u Nišu.

Međutim, ako mladić ne želi socijalnu pomoć niko ne može da ga natera da bude u prihvatilištu ili da se vrati u svoj rodni grad, u kome žive i njegovi roditelji i brat.

Beskućnik u Nišu koji spava na kupicama u parku na nišavskom keju; Foto: Naissus Info
Beskućnik u Nišu koji spava na klupicama u parku na keju pored Nišave; Foto: Naissus Info

Novinaru portala Naissus Info se ovaj mladić predstavio kao Nikola i potvrdio da je iz Inđije gde je, kako kaže, odrastao i završio školu za automehaničare. U Niš je došao još tokom protekle zime.

Kako će i da li će slučaj ovog mladića da se reši, ostaje da se vidi.