Odlikovanja zaslužnima za borbu protiv korona virusa: Miodragu Laziću Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena
Hirurg Miodrag Lazić

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodeliio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama među kojima je najviše onih koji su učestovali u borbi protiv korona virusa.

Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena posthumno je dodeljen dr Miodragu Laziću, direktoru Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu. Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena dobili su epidemiolog Branislav Tiodorović i pomoćnik direktora KC u Nišu Radmilo Janković.

Udruženje Džedajski pokret i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara“ odlikovani su Srebrnom medaljom za zasluge.

Zlatnu medalju za zasluge posthumno su dobile doktorka Biljana Natić Ljumović, specijalista ginekologije sa akušerstvom u Domu zdravlja u Nišu i doktorka Dušanka Živković, višegodišnja načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac.

Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio je potpukovnik Zoran Smiljković, komandant privremene kovid bolnice Hala „Čair“ u Nišu.

Uz zahvalnost onima koji su čuvali živote građana, predsednik Vučić je rekao da je ukazom pokušao kao predsednik da odikovanima bar delimično zahvali što su se sve vreme borili za zdravlje i živote građana.

„Smatrao sam da je važno da pre sretenjskog dodeljivanja odlikovanja pokažemo pažnju za dela koja su učinili“, rekao je.

Istakao je da je srećan što su postojali ljudi koji su različito mislili u Kriznom štabu, ali se uvek razgovarali i donosile su se najbolje odluke.

Vučić je rekao da su odlikovanja za one kojima su dodeljena „obaveza da još više, odgovornije, snažnije i upešnije rade i grade budućnost naše Srbije“.

Izvor: Insajder