Mališani “Pčelice” učestvuju u kampanji “Najveći crtež na svetu”

najveći crtež na svetu

Mališani JPU “Pčelica” pridružili su se kampanji “Najveći crtež na svetu”. Cilj ove akcije je prikupljanje finansijskih sredstava za roditeljsku kuću u Bolonji.

Najveći crtež na svetu biće sastavljen od radova mališana, koji će biti izloženi na trgu u Bolonji. Na poziv NURDOR-a da pomognu svom najvećem donatoru italijanskom roditeljskom udruženju AGEOP i obezbede finansijska sredstva za roditeljsku kuću u Bolonji, malene pčelice su pustile mašti na volju, otvorila srca, uzele boje i crtale crteže za prodajnu izložbu.

Foto: JPU Pčelica

Najniža cena rada biće pet eura. 600 umetničkih dela niških pčelica biće izloženo i prodato ove jeseni u Bolonji. AGEOP je pomogao da se mnoga deca iz Srbije leče besplatno, obezbedio medicinskom osoblju iz Srbije besplatan boravak u Bolonji, edukativne radionice i praktičnu obuku, izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, ali je sada, usled pandemije izazvane korona virusom, u lošoj finansijskoj situaciji. U to ime, NURDOR je organizovao akciju prikupljanja radova. Zaštitna boja kampanje je žuta.

Dostava hrane u Nišu