Galerija Sinagoga: Koncert klasične muzike mladih talentovanih umetnica

sinagoga
Foto: Narodni muzej Niš

U Galeriji Sinagoga će se u sredu, 23. septembra, čuti kompozicije Paganinija, Baha, Vijenjavskog, Ravela i Šoštakoviča.

Mini koncert nadarenih učenica Škole za muzičke talente u Ćupriji održaće se 23. septembra od 19 časova, u Galeriji Sinagoga. U skladu sa preporukama i merama protiv širenja zaraze, masimalan broj posetilaca je 30.

Nišlijka, Dunja Stojković i Marta Medan iz Pančeva nastupiće na violini, dok će klavirska pratnja biti Uki Ovaskainen.

Dunja Stojković rođena je 2003. godine u Nišu. Sa sedam godina polazi u Muzičku školu u svom rodnom gradu. Počinje da svira violinu u klasi profesorke Ljiljane Kitić, a posle pet godina se prebacuje u Školu za muzičke talente gde nastavlja dalje usavršavanje u klasi profesora Dragutina Mladenovića. Redovan je učesnik internacionalnih takmičenjima. Sa 16 godina nastupila je u velikoj sali Berlinske filharmonije sa nemačko-skandinavskim omladinskim orkestrom i kao koncertmajstor ESYO orkestra na tri turneje širom Italije.

Marta Medan rođena je 2005. godine u Pančevu. Sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u Školu za muzičke talente. Redovan je učesnik internacionalnih takmičenjima. Nastupala je u mnogim značajnim salama širom Srbije.

 

Dostava hrane u Nišu