LFN: Lopta sa potpisima igrača KK Partizan na licitaciji

LFN Lopta sa potpisima igrača KK Partizan na licitaciji
Foto: LFN, Kapiten KK Partizan Novica Veličković

Lopta sa potpisima igrača KK Partizan naći će se na licitaciji koju organizuje Lokalna fondacija Niš (LFN). Početna cena lopte je 10.000 dinara, a licitacija je otvorena do petka u 16 sati. Prikupljen novac biće uložen u fond za podršku najboljim idejama građana Niša.

Nakon ploča, knjiga, slika, dresa Radničkog, Lokalna Fondacija Niš (LFN) ovog puta organizuje nadmetanje za loptu KK Partizan sa potpisima svih igrača tog kluba.

Iz LFN-a kažu da licitacije Lokalne fondacije Niš na kojima se prikupljaju sredstva za podršku najboljim idejama aktivnih ljudi u našem gradu nailaze na sjajne reakcije i interesovanje i van Niša. U tom smislu, iz Beograda je za novu licitaciju stigla zvanična lopta kojom treniraju košarkaši Partizana, sa potpisima igrača prvog tima.

“Pozivamo ljubitelje sporta da se pridruže i učestvuju u licitaciji i obezbede za svoju kolekciju vredan sportski rekvizit sa potpisima košarkaša, a u isto vreme pomognu i razvoju lokalne zajednice u Nišu jer će novac biti uložen u fond kroz koji se podržavaju najbolje ideje građana – u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama, na teritoriji svih pet gradskih opština u Nišu”, navode iz LFN-a.

Podsećaju da su licitacije jedan od načina na koji Lokalna fondacija Niš prikuplja novac u zajednici, a kompletan iznos će Trag fondacija duplirati.

Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će LFN na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana, saopštavaju iz LFN-a.

“Ideja je da se ohrabre aktivne komšije, da se udruže i realizuju različite inicijative iz oblasti uređenja grada, kulture, umetnosti, sporta i obrazovanja. U martu je raspisan prvi konkurs na koji je pristigao čak 61 predlog projekata”, navode iz LFN-a.

Ovu licitaciju Lokalna fondacija Niš organizuje partnerski sa Banker radiom, a otvorena je do petka, 16. aprila licitacija. Zainteresovani ponude mogu davati isključivo na Fejbsuk stranici Radio Bankera.

Do sada je LFN realizovao 10 licitacija, na kojima su se našli muzički diskovi i ploče, umetničke slike, sportska oprema, a u planu je još mnogo zanimljivih predmeta u narednom periodu.