Porodica Savić izbegla novi pokušaj prinudnog izbacivanja iz kuće

porodica savić prinudno iseljenje niš
Foto: čitalac

Građani i predstavnici združene akcije “Krov nad glavom” ponovo su se juče okupili u Novosadskoj ulici u Nišu, kako bi sprečili izvršitelja koji je juče nenajavljeno sa policijom došao da nasilno udalji porodicu Savić iz njihovog doma, kažu iz ove organizacije. Navode da je ovoj porodici potrebna pomoć javnosti i solidarnost građana.

Iz združene akcije “Krov nad glavom” navode da je juče u Nišu nenajavljeno došao izvršitelj Miljan Trajković sa policijskim snagama kako bi nasilno iselio porodicu Savić iz njihovog doma, popisao im stvari i premerio kuću.

Naime, kao što je Naissus Info već pisao, porodici Savić preti opasnost od prinudnog iseljenja, zbog toga što će, kako navode iz akcije, lokalni biznismen, poznat po tome što je osuđen za privredni kriminal i falsifikovanje službenih isprava, zbog čega se trenutno nalazi u zatvoru uz pomoć izvršitelja i policije pokušati da im otme dom.

Savićima preti opasnost da ostanu bez krova nad glavom zbog potraživanja izvršnog poverioca u iznosu od 5,2 miliona dinara, parničnih troškova od 384.000 dinara i troškova izvršenja u iznosu od skoro 43.000 dinara.

Izvršitelj Miljan Trajković kaže da se postupak izvršenja vodi na osnovu pravnosnažnog rešenja o izvršenju Osnovnog suda u Nišu, a koje je doneto na osnovu pravnosnažne i izvršne presude Višeg suda u Nišu.

Dodaje da je rešenjem o izvršenju određeno de se izvršenje sprovede na celokupnoj imovini dužnika, ističići da javni izvršitelj nije ovlašćen da preispituje donete sudske odluke.

Iz združene akcije “Krov nad glavom” navode da Savići za sada ostaju u svom domu, ali da Trajković i njegov klijent planiraju da prodaju kuću kako bi ih iselili a sve po već obrobanom receptu.

Dodaju da će porodici trebati sva pomoć javnosti i solidarnih građana koju mogu da dobiju.