Kupovina sa AliExpress-a: Zašto se Kinezima više ne isplati besplatna poštarina za Srbiju?

Kupovina sa AliExpress-a
Foto: pixbay

Kupovina sa AliExpress-a u velikoj meri je popularna u Srbiji. Ono što je privlačilo kupce, bila je besplatna poštarina. Međutim, to za Srbiju više nije opcija.

Kupovina sa AliExpress-a, u poslednjih nekoliko meseci postala je neisplativa zbog velike poštarine. Na primer poštarina za bocu od 8,77 dolara košta 142 dolara, a besplatnih pošiljki više skoro i da nema, navode iz Efektive (organizacija potrošača). Besplatne pošiljke bile su trik kojima je AliExpress motivisao kupce da se vraćaju na njihov sajt.

“Kupac iz Srbije na sajtu Aliexpress kupi predmet vrednosti 15$ a poslovni Kinez mu da još besplatnu dostavu, tzv. “free shipping”. Aliexpress novac drži u depozitu kod sebe i obaveštava prodavca da u roku (obično do 7 dana) mora poslati pošiljku kupcu u Srbiju. Postoji i zaštitni period za kupca od 60 + 15 dana. U tom roku od 60 dana pošiljka mora da stigne do kupca u Srbiju, a u dodatnom roku kupac ima mogućnost da proveri autentičnost i kvalitet robe.” Prodavac svoj novac dobija od AliExpress-a tek ako nakon tog perioda ne bude nikakvih žalbi od strane kupca.
Problem kod ovih pošiljki je to što mogu biti praćene samo dok su u Kini. “Te pošiljke imaju “tracking number” ali samo do izlaska iz Kine. Zadnja informacija koju po tom broju kupac može da dobije je: “pošiljka je napustila zemlju porekla”. Poštar takvu pošiljku ostavi u sandučetu jer nema obavezu čak ni da mu neko potpiše dostavu”, kažu iz Efektive.

Zbog toga su, kako kažu iz organizacije potrošača, ti paketi “na izvol’te” počeli masovno da nestaju. Kupac, do kojeg paket nije stigao, pokrene spor i dobije svoj novac nazad, dok prodavac ostane i bez robe i bez novca.

“Pojedinci su se osilili pa su počeli da kradu i pošiljke sa brojevima za praćenje uz drski izgovor ako tražiš svoju pošiljku: “Naš sistem ne podržava tu formu brojeva za praćenje” i on “ne vidi vašu pošiljku”. Tu je kraj”, pišu iz Efektive.

Šta je učiniti povodom nestajanja pošiljki?

Iz organizacije potrošača Efektiva kažu da su uputili dopis Pošti Srbije. “Tražimo sastanak na ovu temu, a isto ćemo tražiti i od Uprave carine! Ne isključujemo ni mogućnost krivičnih prijava, jer ovde se radi o organizovanom kriminalu koji se verovatno meri milionima evra.”

 

Dostava hrane u Nišu