Krizni štab: Od ponedeljka rade tržni centri, od 19. aprila povratak đaka u škole

od ponedeljka rade tržni centri
Sednica Kriznog štaba, arhiva

Ako se nastavi ova tendencija sa koronavirusom do ponedeljka, od 12.aprila tržni centri će moći da rade, izjavio je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Doneta je odluka i o školama, od 19. aprila povratak u klupe.

Tržni centri od ponedeljka će biti ponovo otvoreni, ali ne i ugostiteljski objetki unutar njih, odlučio je Krizni štab.

„Situacija je još u statusu vanredno, uz blagu tendenciju smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljevanja. Uočava se i da se odnos između prijema i otpusta u kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta. I u kovid ambulantama smanjuje se broj prvih pregleda“, rekao je Tidorović posle sednice štaba.

Tiodorović je ipak naglasio da su kovid bolnice još pune, i da su pod velikim opterećenjem.

„Ovom dinamikom kako se kreću stvari poslednja dva tri dana, ako bi se to nastavilo i narednih dana, što očekuejmo može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti dopuštene – pre svega se misli da mogu tržni centri početi da rade pod pretpostavkom da se nastavi ova tendencija od ponedeljka“, rekao je Tiodorović.

Tiodorović je rekao da je Krizni štab mišljenja, da je vreme da se online nastava u školama smanji i svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima i da od 19. aprila počnu da funkcionišu po sistemu kako su radile pre toga.