Grad će pomoći porodicama koje su sinoć izgubile kuće u požaru

porodice pomoć požar
Foto: Zvanični sajt "Grad Niš"

U velikom požaru koji je sinoć zahvatio nekoliko montažnih kuća u ulici Aleksandra Medvedeva kod Građevinske škole, izgorelo je 6 stanova, čime je 10 porodica ostalo bez krova nad glavom. Gradonačelnica Niša  Dragana Sotirovski obećava da će naći trajno rešenje za ove prodice.

Veliki požar koji je sinoć zahvatio nekoliko montažnih kuća u ulici Aleksandra Medvedeva, ostavio je 10 porodica, odnosno 40 ljudi među kojima ima i dece bez krova nad glavom. Oni su sinoć, prema rečima gradonačelnice Sotirovski, smešteni u Sigurnu kuću. Takođe,kako je rekla, deo  prihvatilišta koje se nalazi u centru Mara je oslobođen, a za alternativu je  izabran Romski kulturni centar, rekla je sinoć  Sotirovski.

Dodala je da oni verovatno neće imati mogućnosti da se vrate u svoje kuće.

„Videćemo na koji način Grad može trajno da im pomogne. Verovatno će to biti stanovi za socijalno stanovanje koje imamo, da vidimo na koji način ćemo da ih rasporedimo, ali ono što je najbitnije, neće ostati ni na hladnom, niti će ostati gladni i žedni. Za toliko Grad može da pomogne“, kazala je.

Podestimo sinoć je oko 19.40 izbio veliki požar u ulici Aleksandra Medvedeva, koji je zahvatio nekoliko montažnih kuća, a 10 porodica, odnosno 40 ljudi, među kojima ima i dece je ostalo bez krova nad glavom.