Komunalna policija u ugostiteljskim objektima kontroliše poštovanje mera

Komunalna policija

Komunalna policija sa predstavnicima opštinskih inspektorskih službi kontroliše poštovanje mera, ali neće kažnjavati.

Komunalna policija od juče kontroliše poštovanje mere nošenje maski u gradskom prevozu, kao i u ugostiteljskim objektima u centru grada i Parku Svetog Save. Kako navode, te aktivnosti biće edukativne, a odluke o kaznama doneće Krizni štab. Trenutno je jedino sanitarna inspekcija nadležna da pokreće postupke.

Prema merama koje je u subotu, 4. jula, doneo Gradski štab za vanredne situacije maske su obavezne u zatvorenim prostorima. U javnom prevozu obavezno je korišćenje zaštitne maske. Licima koja nemaju postavljenu zaštitnu masku, zabranjen je ulazak u vozilo. Prevoznik je dužan da vrši redovno provetravanje i dezinfekciju vozila. Vozači i putnici taksi vozila moraju koristiti zaštitnu masku. Vozač je dužan da redovno provetrava i dezinfikuje vozilo, a posebno one elemente sa kojima je putnik u kontaktu. U cilja smanjena gustine putnika u autobusima na snazi je zimski red vožnje.

Prema novim merama u ugostiteljskim objektima gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično, u obavezi je da koristi zaštitnu masku.

Situacija u Nišu alarmantna, ali pod kontrolom

 

Dostava hrane u Nišu