Izložba master radova studenata Fakulteta umetnosti u Sinagogi

Izložba master radova
Miljana Radenković

Izložba master radova studenata Fakulteta umetnosti u Sinagogi tradicionalno će biti otvorena i ove godine.

Izložba master radova studenata Fakulteta umetnosti biće otvorena za posetioce od sutra u Galeriji Sinagoga, u Davidovoj 2. Svečano otvaranje koje je trebalo da se održi večeras, otkazano je zbog epidemiološke situacije. Radovi će biti izloženi do 15. jula 2020. godine.

Tradicionalna izložba Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu, Univerziteta u Nišu, nije izostala ni ove godine, uprkos izazovima koje je 2020. donela

Čini se da upravo ovakvi periodi iznose na videlo svu kompleksnost umetničkog promišljanja i sposobnost kreativne adaptacije. Na taj način se čak i teskoba svakodnevice može i umeznalački iskoristiti kao maštoviti poligon.

Predstavljena dela mladih autorki poseduju snažnu individualnost izraza, sugestivan emotivni naboj i intelektualnu promišljenost dela. Kompoziciona logika i prepoznatljiv autorski rukopis ostvaruju koherentnost među radovima svake od autorki koje, da se poslužimo jezikom muzike, deluju poput ritmičnihtriolskih grupa koje se mogu promatrati kao svojevrsni triptisi i celine, ali i kao potpuno autonomna umetnička dela.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Ulaz je slobodan.

Dostava hrane u Nišu