Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu od avgusta 2018.

Naučno tehnološki park u Nišu; Foto: Ministarstvo prosvete Republike Srbije
Naučno tehnološki park u Nišu; Foto: Ministarstvo prosvete Republike Srbije

Početak izgradnje Naučno-tehnološkog parka u Nišu očekuje se u avgustu 2018, najavila je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Ovu činjenicu potvrđuje međunarodni javni poziv za izvođače radova, koji je danas objavljen i biće otvoren do 18. juna.

Naučno- tehnološki park biće na oko 14.000 metara kvadratnih, a procenjena vrednost nabavke, prema konkursnoj dokumentaciji, iznosi 8,75 miliona evra bez PDV-a , a finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

Novi objekat u Nišu projektom predviđa podrum, prizemlje i tri sprata.

U prizemlju je projektovana sala za sastanke sa restoranom i kuhinjom, showroom-om i pratećim tehničkim i sanitarnim prostorijama, kao i stepenišni prostori i liftovi.

Na prvom, drugom i trećem spratu u planu su poslovne i teničke prostorije odnosno kancelarije sa čajnom kuhinjom, trpezarijom, terasom, sanitarnim čvorovima, stepenište i liftovi, dok će u podrumu biti garaža sa 75 parking mesta.

Početak radova su planirani u avgustu 2018. godine koji bi trebalo da budu završeni u roku od godinu dana odnosno do jeseni 2019. godine.

Podsetimo, u kompleksu Naučno-tehnološkog parka Niš, uz novu zgradu biće i multifunkcionalni aneks Elektronskog fakulteta od oko 6.800 metara kvadratnih.

Za dogradnju aneksa Elektronskog fakulteta Republika će, kako je ranije najavljeno, izdvojiti 5,2 miliona evra, dok će obaveza Grada iznositi 6,5 miliona dinara  za izmeštanje pristupne infrastrukture i dobijanje upotrebne dozvole.

Izgradnju i opremanje tih objekata finansira Evropska investiciona banka, a ukupno su, kako ranije najavljeno, vredni oko 15 miliona evra.