Ipak posečeno drveće u centru grada

posečeno Drveće
Foto: Macan Spasić, Facebook

Uprkos tome što je državni praznik, radnici JKP “Mediana” ovog jutra imali su pune ruke posla. Kako je ranije i najavljeno posečeno je drveće u samom centru grada.

Centralni gradski trg ostao je bez tri jelke, a posečeno je i drveće kod banke i kod hotela “Park”. Kako je ranije “Naissus Info” preneo Direkcija za izgradnju grada izdala je hitan nalog JKP Mediana za seču stabala sa Trga Kralja Milana, i dva platana ispred hotela „Park“.

Zbog toga su se u subotu okupili čelnici političke organizacije “Dveri” u Nišu gde su nam ponovili da je Direkcija za izgradnju grada izdala hitan nalog da se poseku

  • tri jelke,
  • dve breze ispred hotela „Ambasador“,
  • stablo „katalpe“ neposredno pored Gradske kuće i
  • dva platana iz drvoreda sa javne površine kod hotela „Park“.

Reč je o osam stabala od kojih je svako staro preko 50 godina.

Nadležni povodom ovih tvrdnji nisu davali nikakve izjave, a odgovore na pitanja novinara obećali su za sredu, nakon praznika. Ipak, za radnike nema praznika, kao za njihove nadređene, te je drveće posečeno jutros. To je izazvalo burne reakcije građana na društvenim mrežama.

“Ko to uništava našgrad kao da je njihovo dvoriste? Da li neko treba nešto da pita i građane, s obzirom na to da im plaćamo poreze?! Da li treba neko da objasni zašto nešto radi po našoj imovini, zajedničkoj”, jedan je od komentara na Facebook-u.

Nišlijka, Ana Šurdilović-Nikolovski svojim telefonom zabeležila je seču drveća. Video snimak možete pogledati ovde.

 

Dostava hrane u Nišu