Dveri: Izdat hitan nalog za seču stabala u centru Niša, odgovor nadležnih tek posle praznika.

seca stabala
Foto: Naissus.info

Niški odbor „Dveri“ juče je upozorio da je Direkcija za izgradnju grada izdala hitan nalog JKP Mediana za seču stabala sa Trga Kralja Milana, i dva platana ispred hotela „Park“.

Nadležni nisu ni potvrdili niti demantovali ove navode, već obećali odgovor posle vikedna i državnih praznika.

Posle seče nekoliko stabala pa čak i nekoliko drvoreda prošle godine na Bulevaru Nemanjića i Bulevaru Zorana Đinđića, i centar Niša bi prema najavama iz „Dveri“ mogla da zadesi ista sudbina.

To je bio i povod zbog koga su se danas u 12 sati okupili čelnici ove političke organizacije u Nišu gde su nam ponovili da je Direkcija za izgradnju grada izdala hitan nalog da se poseku tri jelke, dve breze ispred hotela „Ambasador“, stablo „katalpe“ neposredno pored Gradske kuće i dva platana iz drvoreda sa javne površine kod hotela „Park“.  Reč je kako kažu o osam stabala od kojih je svako staro preko 50 godina.

seca stabala naissus
Foto: Naissus.info

Iz Direkcije za igradnju grada Niša odakle je prema tvrdnjama GO Dveri stigao nalog za seču ni danas niko još nije potrvdio niti demantovao ove navode.

Juče je u telefonskom razgovoru sa novinarima „Južnih vesti“ direktor Direkcije Nebojša Lović rekao da ne zna ništa o seči stabala, pozvao da se pitanja postave pisano, a odgovore obećao posle vikenda i državnog praznika – u sredu.

Prema pisanju ovog portala, na pozive novinara direktor JKP Mediana nije odgovarao, pa ostaje nepoznato da li će i na koji način preduzeće na čijem je čelu biti uključeno u seču stabala.

Podsećamo, prošle godine deo Bulevara Nemanjića ostao je bez topola i kedrova kod gradilišta novog tržnog centra, a posečeni su i stoletni kedrovi kod Pasterovog zavoda.

Dostava hrane u Nišu