Izložba Marka Kusmuka od četvrtka u niškoj galeriji

Dialogue. Foto: Galerija art55

Od 18. februara do 6. marta, Nišlije će u Galeriji art55 moći da pogledaju izložbu Marka Kusmuka.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, otvaranje izložbe Marka Kusmuka bće održano online. Moći će da se prati putem Facebook stranice Galerije art55.

Svi zainteresovani će biti u prilici da posete izložbu istog dana, od 18:30 časova, u malim grupama uz poštovanje svih mera prevencije i preporuka nadležnih organa.

Cov-Hibernation

Marko Kusmuk  je rođen 15. februara 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na slikarskom odsijeku 2007. Specijalizirao je na Accademia di Belle Arti u Italiji 2008.

Interdisciplinarne master studije upisuje 2011. god. na Univerzitetu umetnosti, odsek: teorija umetnosti i medija u klasi prof. Miška Šuvakovića. Doktorske studije završava 2016. god. odbranom disertacije sa radom / tezom pod nazivom „Likovna dekonstrukcija u dualizmu lica i naličja, na Fakultetu za umetnost i dizajn u klasi prof. Miloša Šobajića.“


Dobitnik je prve nagrade za crtež fondacije Vladimir Veličković kao i Velike nagrade Udruženja likovnih umjetnika Srbije povodom 100 godina ULUS-a.

Takođe je dobitnik prve nagrade za crtež (Zlatni lav) u Veneciji na izložbi Venice Land u organizaciji Anonima Sogniatori. Samostalni je umetnik, izražava se kroz slikarstvo i crtež

Dostava hrane u Nišu