Imate diplomu, a nemate posao? Steknite veštine digitalnog marketinga!

Više niko ne pita koju školu ste završili, nego šta znate da radite
Više niko ne pita koju školu ste završili, nego šta znate da radite

Gotovo polovina mladih u Srbiji nije zaposleno

U Srbiji stopa nezaposlenosti mladih je dvostruko veća u odnosu na nezaposlenost opšte populacije, podaci su Nacionalne službe za zapošljavanje.

U proseku, mlad čovek do 30 godina čeka posao oko dve godine, što prema statističkim podacima, omladinu svrstava u kateogoriju dugoročno nezaposlenih. 

Iako bi većina mladih državu smatrala odgovornom za ovaj problem, što nije daleko od istine, jer obrazovni sistem ne prati promene na tržištu rada, mladi ipak mogu da učine nešto za sebe. Kako?

Centri za obrazovanje, kao i agencije koje se bave ljudskim resursima za zapošljavanje smatraju da, u vremenu kada neka zanimanja nestaju a druga se sa društvenim i tehnološkim promenama nastaju, mladi moraju da rade na sebi kako bi bili u koraku sa vremenom. Da bi osigurali svoju budućnost neformalno obrazovanje postaje prioritet u zapošljavanju.

Preuzmite stvar u svoje ruke i osigurajte sebi sigurnu poslovnu budućnost

Više niko ne pita koju školu ste završili, nego šta znate da radite!

Poslodavci danas više ne pitaju koju diplomu imate, nego šta umete i znate da radite. Veštine donose zaposlenje, a po pravilu i dobru zaradu, jer nema mnogo mladih koji imaju praksu da se usavršavaju u oblastima koje, nažalost, u formalnom obrazovanju ne postoje.

Preporuka HR menadžera je da mladi volontiraju još dok se školuju i da se usavršavaju na raznim seminarima ili webinarima, radionicama, obukama i kursevima i steknu praktična znanja koja nude sektori civilnog društva, kancelarije za mlade, razne studentske organizacije, edukativne škole i centri za neformalno obrazovanje.

Aktuelna zanimanja koja garantuju radno mesto

Zanimanja kao što su marketing menadžer, digitalni marketing stručnjak, copywriter, content marketing menadžer, administrator društvenih mreža ili community administrator, Google AdWords administrator, blogger itd. su danas među najtraženijima. Evo proverite sami, na primer, na portalu Poslovi Infostud.

U pitanju su zanimanja za koja su važna praktična, aktuelna znanja koja su u skladu sa razvojem IT industrije, interneta i marketinga.

Da rezimiramo: Da biste se sutra lakše zaposlili, ali i promenili posao, napredovali u karijeri, potrebno je da na ono što ste tokom školovanja naučili ili još učite, dodate aktuelna i primenjiva znanja koja poslodavci traže.

Postavite sebi pitanje: Šta ja mogu da ponudim poslodavcima? Zašto baš mene da zaposle? Šta je ono što ja znam više od drugih kandidata?

Odgovori na ova pitanja bi trebalo da se nađu i kada biste se predstavljali poslodavcu. Poslodavac će vas uzeti odmah u obzir ako uvidi da poznajte veštine digitalnog marketinga. Pitate se zašto?

Zato što svojim znanjem o digitalnom marektingu možete sebi da osigurate bolju poslovnu budućnost, a ujedno i da pozitivno utičete na poslovanje vlasnika preduzeća i osigurati mu siguran ili veći profit.

Kome pomaže digital marketing?

Dolazimo do  sledećeg: Digital marketing pomaže nezaposlenima i preduzetnicima ili vlasnicima biznisa, marketing menadžerima.

Digital marketing stručnjaka nedostaje i državnom sektoru, jer su plate prema diplomi, a ne prema znanju, ali i to se menja.

Verovatno ste primetili da je sada skoro svako javno preduzeće, opština, institucija, ustanova na internetu, da imaju svoj web sajt (uglavnom nefunkcionalan), FB stranicu kako bi se približili svojim korisnicima… to je samo početak.

Može se reći da se u ovom trenutku radi o najisplatljivijem, najpovoljnijem  „zanatu“ sa najviše mogućnosti, čija upotreba iz dana u dan raste sve više i više.

Najbolje od svega je što na internetu postoji bezbroj online kurseva i webinara preko kojih se možete edukovati. Ipak, ako želite da stvarno da naučite, potrebna vam je i praksa. Praksa se ne uči, ona se radi.

Zato je vrlo važno da uporedo sa učenjem počnete i da primenjujete mogućnosti digitalnog marketinga. Kako i gde? Nudimo rešenje!

                        Kako i gde da steknete veštine digitalnog marketinga?

Kako i gde da saznate sve o digitalnom marketingu koji može da vam osigura znanje koje ćete brzo naplatiti?

Biznis Centar Niš organizuje kurs za digitalnog marketing stručnjaka koji za cilj ima da se polaznik osposobi za najsavremenije tehnike, taktike i strategije koje se koriste za promociju proizvoda i usluga, a zatim i da ih poveže i dobro zaradi.

Kurs obuhvata 32 školska časa koji će se odvijati u prostorijama Biznis Centra Niš. 

Dobra prilika da saznate o veštinama kojima možete sebi i preduzetniku da osigurate bolju poslovnu budućnost!

Da ne biste lutali i trošili svoje dragoceno vreme, pre nego što uopšte odlučite da li je digitalni marketing za vas, možete BESPLATNO da prisustvujete promotivnom času o digitalnom marketingu na kome će iskusni predavači Biznis Centra predstaviti osnove digitalnog „zanata“ i upoznati vas sa oblastima koje ćete savladati tokom kursa.

Potrebno je samo da se prijavite za ovaj besplatni promotivni čas koji se organizuje 14. novembra u 18:00h.

Broj učesnika je ograničen pa je potrebno da svoje prisustvo potvrdite preko ovog linka.