Zašto je pravo vreme da dodate veštine digitalnog marketinga u vaš CV

Svojim znanjem o digitalnom marektingu možete sebi da osigurate bolju poslovnu budućnost, a ujedno i da pozitivno utičete na poslovanje vlasnika preduzeća i osigurati mu siguran ili veći profit
Svojim znanjem o digitalnom marektingu možete sebi da osigurate bolju poslovnu budućnost, a ujedno i da pozitivno utičete na poslovanje vlasnika preduzeća i osigurati mu siguran ili veći profit; Foto: Pixabay

Nema nikakve sumnje, tehnologija je promenila način na koji komuniciramo i primamo informacije. Međutim, takođe je promenila i potražnju poslodavaca za kandidatima sa određenim veštinama.

Upravo zbog ove promene, preduzeća su primorana da prilagode način na koji komuniciraju i grade odnose sa svojim klijentima. Potrošači su preopterećeni informacijama i sada se oslanjaju na internet, e-mail ili mobilni telefon kako bi došli do informacija o njihovim omiljenim brendovima i kompanijama.

Kao rezultat toga, u proteklih nekoliko godina, kompanije su preusmerile svoje napore ka digitalnom marketingu. Veće direktora marketinga je iznelo sledeće „Činjenice i statistike“ koje se odnose na potrošnju vezanu za marketing :

  • Više od trećine CMO(direktora marketinga) je izjavilo da će digitalni marketing prouzrokovati povećanje potrošnje za 75% ili čak i više u narednih pet godina;
  • Digitalno reklamiranje je najbrže rastuća kategorija, sa 16% povećanja potrošnje godišnje;
  • BIA/Kelseyje procenila da će u SAD plasiranje reklama preko mobilnih uređaja na lokalnom nivou ili na ciljanim lokacijama porasti ove godine za 56% do 6,7 milijardi;
  • 28% trgovaca je smanjilo njihove budžete za reklamiranje kako bi više investirali u digitalni marketing;
  • Širom sveta potrošnja na reklame na društvenim mrežama je dostigla 16.1 milijardu dolara u 2014. godini, što je povećanje od 3% u odnosu na 2013. godinu;
  • Ove godine je reklamiranje na internetu prestiglo televiziju kao najveće sredstvo reklamiranja.

Šta, onda, ovo znači za vas?

Znači da se očekuje da će se digitalni marketing razvijati, a možda ne samo razvijati, već i biti u poziciji da preovlada reklamnim segmentom u dolazećim godinama, pa je važno steći ove veštine sada kako bi postali poželjniji kandidat za poslodavce. 

LinkedIn je analizirao preko 500 miliona profila svojih članova da bi otkrio 25 najpoželjnijih veština koje su pomogle ljudima da nađu posao, i četiri su direktno povezane sa marketingom:

  • SEO/SEM marketing;
  • Menadžer marketinške kampanje;
  • Digitalni i onlajn marketing;
  • Marketing kanala;

Kako kompanije nastavljaju da investiraju u digitalni marketing tako je više verovatno da će investirati u zaposlene, koji poseduju veštine koje će doprineti njihovim marketinškim naporima.

Učenje ovih veština ne samo da će obogatiti vaš CV, već će vam obezbediti doživotnu karijeru u marketingu.

Izaberite pravi put!

Kako i gde da saznate sve o digitalnom marketingu koji može da vam osigura znanje koje ćete brzo naplatiti?

Biznis Centar Niš organizuje kurs za digitalnog marketing stručnjaka koji za cilj ima da se polaznik osposobi za najsavremenije tehnike, taktike i strategije koje se koriste za promociju proizvoda i usluga, a zatim i da ih poveže i dobro zaradi.

U Nišu dobra prilika da saznate o veštinama kojima možete sebi i preduzetniku da osigurate bolju poslovnu budućnost!

Da ne biste lutali i trošili svoje dragoceno vreme, pre nego što se uopšte uverite da je digitalni marketing za vas, možete BESPLATNO da prisustvujete promotivnom času o digitalnom marketingu na kome će iskusni predavači Biznis Centra Niš predstaviti osnove digitalnog “zanata” i upoznati vas sa oblastima koje ćete savladati tokom kursa.

Potrebno je samo da se prijavite za ovaj besplatni promotivni čas koji organizuje  Biznis Centar Niš 14. novembra u 18:00h.

Broj učesnika je ograničen pa je potrebno da svoje prisustvo potvrdite preko ovog linka.