Kakav nas provod očekuje u Nišu ove jeseni

Prvi kišni dani i blaži pad temperature nisu razlog da se zatvorimo u svoja četiri zida do prvi prolećnih sunčevih zraka. Možda ćemo nešto manje vremena provoditi sedeći u nekoj gradskoj bašti a više u zagrejanim separeima Niških klubova, ili udobnim pozorišnim ili bioskopskim sedištima.

Za ljubitelje pozorišta

Prvi vikend u novembru je obeležen poznatim Jazz festivalom koji okuplja neke od najtalentovanijih muzičara ovog žanra.

Takođe je jesen u pozorištu ispunjena predstavama koje oživljavaju neke od najvećih klasika naše književnosti, kao što je „Gospođa ministarka“ u režiji Dušana Jovanovića, „Mrtve duše“ po tekstu N.V. Gogolja, kao i „Cigani lete u nebo“, predstava rađena po minovima priče Maksima Gorkog. Pred kraj meseca, tačnije 26. novembra će se održati i Glumačko veče poezije.

Za više informacija, pregledajte detaljan repertoar Narodnog pozorišta.

Za ljubitelje filma

Kako ste vrele avgustovske dane provodili na bazenu, a večeri na keju sa pogledom na tvrđavu, verovatno ste se uželeli slanih kokica i hladne kole ispred 3D bioskopskog platna. Ne morate da brinete, jesen vas neće razočarati, bez obzira na žanr koji biste želeli da pogledate.

Spremite se za novi nastavak priče o Hari Poteru, tačnije filmu koji donosi mnogo širu priču o čarobnjačkom svetu od one koju smo do sada poznavali – „Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini“.

Takođe možete da pogledate i novu priču iz Milenijum serijala „Ono što nas ne ubije“, koji će vam prikazati Švedsku iz nekog drugog ugla. „Lovac ubica“ sa neverovatnim Gerijem Oldmanom i Džerardom Batlerom će vas uvući misiju spašavanja ruskog predsednika, dok će triler „Udovice“ reditelja Stiva Mekvina možda zaintrigirati i žensku publiku koja inače i nije toliko zainteresovana za akcione filmove.

Za naše najmlađe, na bioskopsko platno stiže dugo očekivani animirani film „Princeza i zmaj“, kao i komedija o nestašnom čovečuljku koji je pokušao da ukrade Božić, film „Grinč“.

Za više informacija, posetite sajt Cineplexx-a.

Svakodnevno opuštanje

Ako želite da se opustite u malo drugačijoj atmosferi od one na koju ste navikli, nema boljeg mesta od Akademia Cafe bara koji svoje prostorije ispunjava melodičnim hitovima 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Ispijajući tursku kafu uz ratluk, okruženi gramofonskim pločama, na nekoliko sati ćete uspeti da pobegnete od svakodnevnog stresa i izmestite se na neko drugo mesto i u neko drugo vreme.

A ako vam je možda dosadilo da se sa svakog kafenisanja vratite kući sa zaostalim mirisom duvana na gerderobi i u kosi, posetite kafe Lagano. Pored izobilja hrane i koktela koji nude, od nedavno su otvorili i jednu od prvih IQOS zona u Nišu gde konzumenti HNB uređaja mogu da se opuste u atmosferi koja nije obavijena duvanskim dimom.

Noćni provod

Manila cafe već godinama održava status jednog od najpopularnijih klubova u gradu. Profesionalni DJ postara se svaki put da vam ponudi idealnu dozu najpopularnijih House bitova, ispreplitanih sa najnovijim domaćim hitovima.

A kao jedan od najstarijih izdvaja se Club Vavilon koji je ove godine proslavio svoj 8. rođendan. Tokom godina mogli ste da prisustvujete svirkama nekih od naših najpopularnijih izvođača i bendova, poput Vasila Hadzimanova sa njegovim bendom, violinistu Nemanju Radulovića, bend Ane Štajdohar, Frajle, Niggora, Marka Nastića, Milkana, Boska i mnoge druge.

Za kraj, nismo zaboravili ni na ljubitelje Rock’n’Rolla kojima je dosta ’komercijale’ – i ove jeseni vas Sunset club očekuje sa klasičnim rifovima i nekim novim bendovima koji sa sigurnošću zaslužuju mesto u Dvorani slavnih.

Da li ste skoro otkrili neko novo mesto koje biste želeli da preporučite? Podelite ga sa svima u komentarima ispod teksta!

Global digital clinic