Humanitarni koncert u centru Niša: Pop-rock muzičari za Bambija

Niškom novinaru potrebna pomoć u borbi protiv leukemije; Foto: Budi human
Niškom novinaru potrebna pomoć u borbi protiv leukemije; Foto: Budi human

U subotu 9. juna na Trgu kralja Milana biće održan koncert Pop-rok muzičari za Bambija, sa početkom od 20 časova.

Mladi niški muzičari će se okupiti i svirati pred niškom publikom kako bi prikupili pomoć za Aleksandra Nikolića Bambija koji boluje od akutne mijeloidne leukemije.

Idejni tvorac koncerta, Radivoje Rale Nikolić iz benda Komšije i sam je Aleksandrov komšija, a već je ranije organizovao humanitarne koncerte – prvi je bio za pomoć ugroženima u majskim poplavama.

Sav prikupljen novac sa koncerta biće uplaćen na račun namenjen Aleksandru preko Fondacije Budi human- Aleksandar Šapić.

Aleksandar je rođen 05.09.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Aleksandar Nikolić

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja.

Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali su Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 499 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Računi:

Dinarski: 160-503253-25
Devizni: 00-540-0002670.3
IBAN broj: RS35160005400002670313
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Podsetimo, novac za njegovo lečenje u Obrenovićevoj ulici prikuplja i humanitarka Marina Adamović, a 11. juna Narodno pozorište u Nišu će predstavom “Život je kabare” obeležiti kraj sezone i priključiti se akciji za pomoć i lečenje 27-godišnjeg novinara. Naime u foajeu će biti postavljena kutija za doborovoljni prilog.

Global Digital Clinik