Svetski dan velnesa: Vežbajte u subotu u parku u Niškoj Banji

Vežbajte u subotu u parku u Niškoj Banji
Vežbajte u subotu u parku u Niškoj Banji

Svetski dan velnesa obeležava se svake druge subote u junu pod sloganom “Jedan dan ti može promeniti život“.

I ove godine”Global Wellness Day” podrazumeva besplatan program vežbanja za stare i mlade koji bi trebalo da ih inspiriše na pozitivne promene prema zdravlju biće održan na 7 kontinenata u više od 80 zemlja, među kojima je i Srbija.

Inicijativa za obeležavanje ovog dana potekla je 2012. iz Turske, od strane Belgin Askoy, u cilju promocije wellness filozofije i podizanja svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života.

Global Wellness Day - Svetski dan velnesa u Niškoj Banji
Global Wellness Day – Svetski dan velnesa u Niškoj Banji

Reci DA zdravom načinu života

Profesionalci iz wellness i spa industrije Instituta „Niška Banja“ će u subotu 9. juna biti deo velikog svetskog događaja.

Kako kažu, pripremili su brojne aktivnosti koje će biti promovisane u parku u Niškoj Banji, ispred ulaza u stacionar “Radon“ sa početkom od 11 časova i trajaće sat vremena.

  • Vežbe za zdravo srce
  • Pilates vežbe
  • TAI CHI
  • Uvod u Kraljevsku masažu (vežbe istezanja)
  • Parcijalna masaža

Ove godine je programom predviđeno da se deca intenzivnije uključe u obeležavanje GWD, tako da će se prezentovati vežbe za pravilno držanje tela i korekciju defomiteta, vežbe spretnosti i ravnoteže, vežbe za poboljšanje koordinacije pokreta, vežbe brzine i dr.

“Ovom akcijom želimo da građanima Niša ukaže na značaj fizičke aktivnosti od najranijeg detinjstva, stvaranja navike korišćenja tretmana wellness centra a time i negovanja zdravog načina života. Svi učenisnici akcije dobiće mogućnost da na licu mesta zakažu bilo koji tretman u welnnes centru i da gratis dobiju đakuzi bazen“, kažu u Institutu „Niška Banja“.

Global Digital Clinik