Gradonačelnica: Cilj je dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja u Nišu

gradonačelnica
Foto: Ilustracija, Branko Nikolić

Gradonačelnica, Dragana Sotirovski, uputila je pismo Policijskoj upravi. Zatražila je da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Gradonačelnica je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila. U pismu, ona traži i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Saobraćajna nesreća u kojoj su stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju Grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo”, navodi se na zvaničnom sajtu grada.

U pismu se navodi da Grad ispunjava obaveze iz Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša od 2017. do 2021. godine i Akcionog plana za sprovođenje Startegije bezbednosti saobraćaja na putevima grada Niša. Ističe se i da je Grad spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja.

Prema rečima gradonačelnice, deo prioriteta je definisan na nedavnom zajedničkom sastanku rukovodstva Grada i načelnika PU Niš. “Ukoliko je to potrebno Grad i policija će pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima”, navodi se.

Naš zajednički cilj je, ističe gradonačelnica u pismu PU Niš, dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja Grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno.

Smenjen načelnik saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu

Dostava hrane u Nišu