Gala koncert takmičenja “Konstantin veliki” održaće se putem YouTube-a

Konstantin Veliki cover
Takmičenje "Konstantin Veliki"

Gala koncert laureata i nagrađenih učesnika takmičenja “Konstantin Veliki” zbog celokupne situacije sa korona virusom biće održan na zvaničnom YouTube kanalu takmičenja.

Međunarodno takmičenje “Konstantin Veliki” pokrenuto je septembra 2019. godine, i organizuje se preko Interneta. Na taj način, omogućava se prisutnost takmičara, bez velikog finansijskog ulaganja. Uklanjaju se geografske barijere i otvara mogućnost učešća učenicima, studentima i umetnicima iz svih zemalja sveta. Takmičenje se održava u ciklusima od po godinu dana u cilju razvoja, afirmacije mladih umetnika i jačanja međunarodnih kulturnih odnosa.

Kao završetak godišnjeg ciklusa Takmičenja planiran je Gala koncert laureata i nagrađenih učesnika  u okviru proslave slave Grada Niša. Međutim, zbog okolnosti u vezi sa korona virusom ove godine Laureati i nagrađeni umetnici predstaviće se video snimcima na zvaničnom YouTube kanalu Takmičenja.

U okviru Takmičenja postoji 18 disciplina iz oblasti umetnosti, muzičke i primenjene umetnosti. Pored velikog broja takmičara iz Srbije, mnoge zemlje sveta imale su svoje predstavnike. Neke od njih su Rusija, Slovenija, Italija, Grčka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Letonija.

Žiri čine eminentni umetnici iz celog sveta. Oni su imali visoke kriterijume, i uz objektivnost u ocenjivanju više od 150 takmičara, su dodelili  25 prvih nagrada i 6 laureata disciplina. Ovogodišnji dobitnik Grand prix nagrade je Nikola Varžić iz Slovenije.

Organizatori Međunarodnog takmičenja “Konstantin Veliki” su Fakultet umetnosti u Nišu, Univerzitet u Nišu i Grad Niš. Uz podršku Studentskog kulturnog centra, Galerije savremene likovne umetnosti i Udruženja muzičkih teoretičara Srbije.

Kurs Digitalnog Marketinga