Pešaci oboreni juče na Vizantijskom bulevaru na intenzivnoj nezi

životno ugrožene

Dve starije osobe koje su juče teško povređene kada je na njih naleteo automobil na pešačkom prelazu na Vizantijskom Bulevaru i dalje su životno ugrožene, navode iz UKC Niš. Oboje su smešteni na odeljenje Intenzivne nege Klinike za anesteziju u ovoj ustanovi.

Dve starije osobe 75-godišnja žena i 80-godišnji muškarac iz Niša, koje je juče na Vizantijskom bulevaru na pešačkom prelazu udario automobil i dalje su životno ugroženi, kažu iz UKC Niš. Oni su smešteni na odeljenje Intenzivne nege Klinike za anesteziju.

Iz ove ustanove navode da se kod pacijenta radi o teškim povredama glave, zbog čega je odmah po prijemu priključen na aparat za veštačku ventilaciju i životno je ugrožen. Kada je reč o 75-godišnjoj ženi, kod nje dominiraju teške povrede ektremiteta, karlice i glave, zbog čega je i ona priključena na aparat za veštačku ventilaciju. Iz UKC Niš dodaju da je trenutno stabilno, ali i da je neposredno životno ugrožena i u teškom stanju.

Podsetimo juče oko 14.30 teško su povređene dve starije osobe na pešačkom prelazu na Vizantijskom Bulevaru, kada je na njih naleteo „golf“ kojim je upravljala 53-godišnja žena iz Niša.