Đerlek: Pooštriti mere ako želimo da zaustavimo širenje virusa

pooštriti
Mirsad Đerlek Foto: Facebook. Izvor: Insajder

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da treba pooštriti epidemiološke mere “ako želimo da zaustavimo” širenje epidemije koronavirusa.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, na kojoj se očekuje donošenje novih mera, najavljena je za danas. “Mislim na sve mere koje bi sprečile okupljanje više od pet ljudi. Eidentno da se više ne možemo osloniti na ličnu odgovornosti, pogotovo mladih”, kazao je Đerlek.

Rekao je da se svaki dan analizira epidemiološka situacija. Istakao je da je ubeđen u iskustvo i kredibilitet Kriznog štaba da donese “najbolju odluku za Srbiju”.

Govoreći o vakcinaciji protiv koronavirusa, Đerlek je naveo da ona protiče u najboljem redu. Dodao je da se, ako se nastavi tim tempom, očekuje da će dva miliona građana Srbije biti vakcinisano do juna, “i tada se možemo nadati mirnijem letu”.

Đerlek je kazao da se danas očekuje dolazak 500.000 doza vakcine proizvodjača “Sinofarm”, a u ponedeljak i kontigent vakcine “Fajzer”.

Naveo je da je moguće da u Srbiju tokom marta stigne i 300.000 doza vakcina preko sistema “Kovaks”. Dodao je i da bi Srbija bila zadovoljna i sa 100.000.

“Imunizacija je jedini način da se pobedi kovid-19”, naglasio je on.

Đerlek je naveo da će zbog “neodgovornog ponašanja građana” u kovid-sistem biti vraćen najmanje jedan klinički centar u Srbiji, po odluci ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Izvor: Insajder

Dostava hrane u Nišu