Delegacija Ohio garde posetila kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš

Foto: FB Dragan Milic

Delegacija Ohio garde posetila je kliniku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš, predvođena generalom Woodruffom. Ova poseta označava važan trenutak saradnje između Sjedinjenih Američkih Država i medicinskih ustanova u Nišu.

Tokom proteklih nekoliko godina, klinika za kardiohirurgiju UKC Niš i medicinski fakultet su ostvarili značajan napredak zahvaljujući donaciji opreme vredne preko milion dolara.

Ova visokokvalitetna oprema omogućila je izvođenje više od 3000 kardiohirurških intervencija i pregledanje desetina hiljada pacijenata. Rezultati postignuti uz pomoć ove opreme su izuzetno impresivni i predstavljaju primer izvrsnosti u medicinskoj praksi.

Pored toga, medicinske ustanove u Nišu su se takođe uspešno bavile rekonstrukcijom i unapređenjem svojih objekata.

Specijalna psihijatrijska bolnica u Gornjoj Toponici je prošla kroz rekonstrukciju vrednu preko 600 000 dolara, čime je poboljšana infrastruktura i stvoreni bolji uslovi za lečenje pacijenata.

U ustanovi “Mara” u Nišu, koja pruža smeštaj i negu osobama ometenim u razvoju, završena je rekonstrukcija i dogradnja jednog sprata, čija je vrednost takođe premašila 600 000 dolara. Ove investicije su od izuzetnog značaja za pružanje kvalitetne brige i podrške osobama sa posebnim potrebama.

Najnovija vest koja izaziva oduševljenje je početak izgradnje škola za decu sa posebnim potrebama u Prokuplju. Ova značajna investicija, vredna 1 000 000 dolara, predstavlja najveću pojedinačnu donaciju ikada data u Srbiji.

Izgradnja ovih škola će omogućiti deci sa posebnim potrebama pristup obrazovanju prilagođenom njihovim specifičnim zahtevima i poboljšati njihovu svakodnevnu životnu sredinu.

Ova poseta delegacije Ohio garde i kontinuirana podrška medicinskim ustanovama u Nišu i Prokuplju predstavljaju primer uspešne međunarodne saradnje u oblasti zdravstva. Nastavak ovakvih inicijativa pruža mogućnost za dalje unapređenje medicinske nege i uslova života za građane Srbije.