Tragična smrt radnika na gradilištu u Nišu pokrenula inspekcijski nadzor

Juče, na gradilištu izgradnje kanalizacione mreže na Čamurlijskom putu u Nišu, dogodila se nesreća u kojoj je 55-godišnji S.R. izgubio život. Muškarac je nastradao kada se zemlja obrušila na njega dok je radio u kanalu.

Ova tragična vest izazvala je brzu reakciju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je odmah poslalo inspekciju rada na teren.

Nakon primljenog obaveštenja o smrtnoj povredi na radu S.R., rođenom 1968. godine, inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Niš izašao je na lice mesta i započeo inspekcijski nadzor. Cilj nadzora je utvrđivanje okolnosti i uzroka ove nesreće.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističu da će se, u daljem postupku inspekcijskog nadzora, nakon prikupljanja relevantnih činjenica, preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada. Ovo je deo standardne procedure kojom se obezbeđuje poštovanje propisa o bezbednosti na radu i zaštiti radnika.

Ova nesreća još jednom naglašava potrebu za poštovanjem i primenom propisa o zaštiti na radu kako bi se radnicima obezbedile sigurne radne okoline. 

Global Digital Clinik