Zbog neisplaćenih plata radnici NTV-a najavili smanjenje programa na minimum

Prostorije Niške televizije u Nišu
Prostorije Niške televizije u Nišu

Radnici Niške televizije najavljuju izmenu programske šeme zbog neisplaćenih plata i nedostatka osnovnih uslova za rad. U zajedničkom saopštenju upućenom gledaocima, radnici ističu da žele da nastave sa radom, ali da su trenutno nemoćni.

Osim nedostatka plata u ovoj godini, zaposleni ističu da će od 1. jula ostati i bez zdravstvenog osiguranja.

U saopštenju ističu da nemaju nikakve informacije od nadređenih i da žele da objasne javnosti razloge za redukovan program. Navode da nisu odgovorni za redukciju programa, nedostatak osnovnih uslova za rad, nemogućnost odlaska na terene zbog zaplenjenih službenih vozila i nedostatak emitovanja programa preko kablovskog operatera SBB, kojem takođe duguju sredstva.

Program Niške televizije tokom zimske sezone biće redukovan na samo dnevnik, dok jutarnji i popodnevni živi program neće biti emitovani.

Odbornici Skupštine Grada danas će ponovo raspravljati o reprogramu duga Niške televizije, čiji je račun u blokadi od decembra prošle godine. Ukoliko se iseljenje televizije dogodi do 30. septembra, ukupan iznos duga će biti utvrđen na dan iseljenja.

Niška televizija se finansirala novcem građana, ali na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja nije dobila sredstva zbog blokade računa i nenamenskog trošenja prethodnih sredstava.

Inače, Niška televizija se od privatizacije gotovo potpuno finansirala novcem svih građana – što projektno, što naplatom prenosa sednica Skupštine Grada Niša.