Najmlađe Nišlije izborile plasman na državno finale Sportskih igara mladih!

Plasman na Međunarodnu završnicu u Split pokušaće da izbore Luka Vasić, Petra Milošević, Nikola Miljković, Lara Đorđević i Tara Stevanović.

Dečaci i devojčice iz Niša tradicionalno rado učestvuju na takmičenjima u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. I ove godine Karavan radosti i prijateljstva održan je u Nišu, a najuspešnije ekipe i pojedinci učestvovali su na Regionalnom finalu u Lebanu, koje je bilo odlučujuće za plasman na Državno finale.

Među Simovcima, učesnicima Državnog finala biće i atletičari i mali fudbaleri iz Niša. Od osmoro mladih atletičara koji će predstavljati jugoistok Srbije, petoro ih je iz Niša.

Plasman na Međunarodnu završnicu u Split pokušaće da izbore Luka Vasić, Petra Milošević, Nikola Miljković, Lara Đorđević i Tara Stevanović.

Prošlogodišnji učesnici Međunarodne završnice u Splitu, ekipa “Srćekovo jato”, pokušaće da ponove uspeh. U finalnoj utakmici na turniru malog fudbala za dečake 2012. godište i mlađe, dečaci iz Niša bili su bolji od svojih vršnjaka iz Kruševca i tako se plasirali na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Državno finale Igara u Srbiji odžaće se od 10. do 18. jula u Banji Ždrelo. Međunarodna završnica na kojoj se druže najbolji iz sve tri zemlje učesnice, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, održaće se od 19. do 25. avgusta u Splitu.